MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een actueel thema dat bij veel bedrijven een grote rol speelt. Zo ook bij RS-bedrijfskleding. RS-bedrijfskleding denkt na over de effecten die de bedrijfsactiviteiten hebben op mens en milieu. MVO  is dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van ons bedrijf.

Producten en diensten

In de selectie van leveranciers en producenten worden verschillende overwegingen van maatschappelijk belang meegenomen. Zo werken wij uitsluitend met leveranciers die expliciet bevestigen geen gebruik te maken van kinderarbeid; en tevens goede maatregelen treffen om op een zo’n milieuvriendelijk mogelijk wijze te produceren. RS-bedrijfskleding koopt een groot percentage van alle bedrijfskleding in bij FairWear deelnemers, zoals Blaklader, Tricorp, New Wave en Texet.

Circulaire bedrijfskleding

RS-bedrijfskleding houdt zich bezig met het hergebruiken van werkkleding.  Kleding die een klant niet meer nodig heeft, komt via RS-bedrijfskleding terug bij de fabrikant. Deze recyclet deze stoffen om nieuwe (bedrijfs)kleding te maken. Dit kan tot 6-8 keer herhaald worden, waarna er van de voor kleding niet meer bruikbare stoffen bekleding voor van tuinbanken gemaakt wordt.

Maatschappij

RS-bedrijfskleding ondersteunt diverse initiatieven op maatschappelijk gebied. Denk hierbij aan de sponsoring van sportverenigingen en verenigingsinitiatieven. Alle aanvragen worden zorgvuldig in behandeling genomen en aan het geldende beleid en budget getoetst.

Milieu

RS-bedrijfskleding zit een ‘groen’ bedrijfspand. Wij zijn gevestigd in het kantoorpand aan de Lichtenhorststraat in Didam waar het gehele dak vol ligt met zonnepanelen. Hierdoor is het bedrijf voorzien van groene stroom. Tevens hebben wij een ecologische wasservice, door middel van wetcleaning worden en geen chemische wasmiddelen gebruikt.

 

Advies nodig over bedrijfskleding?

Wilt u persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen u er graag meer over.

× Whatsapp