OMDAT MORGEN BELANGRIJK IS

Bedrijfskleding recyclen

Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je bedrijfskleding. De kleding en de schoenen zijn versleten en bieden niet meer de veiligheid en het comfort die je ervan verwacht. Wat doe je er dan mee? Vroeger werd alles verbrand, maar tegenwoordig kun je het ook laten recyclen. Dat is beter voor het milieu en daarmee voorkom je dat een onbekende met jouw bedrijfskleding rondloopt. Bij RS Bedrijfskleding hoef je alleen aan te geven dat je dit wilt, want wij doen de rest. Benieuwd hoe dat werkt? Ons stappenplan lees je hieronder.

bedrijfskleding-recyclen

Stappenplan

Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste werkt. Gepersonaliseerd met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding versleten is, dan deponeer je dit in de container. Zit de container vol? Dan is een belletje of mailtje naar RS Bedrijfskleding voldoende om de container te laten ophalen.

Mocht er geen tijd zijn om de container te controleren, dan kunnen wij dat natuurlijk ook doen. De ingezamelde kleding sorteren wij op onze werkplaats, daar wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld materialen die wel en niet hergebruikt kunnen worden. Alle logo’s worden machinaal verwijderd zodat de kleding vertrouwelijk kan worden vernietigd. Het textiel wordt machinaal uit elkaar getrokken, net zo lang tot er enkel vezels overblijven. Deze vezels worden vervolgens gebruikt voor onder andere isolatiemateriaal, vilt en automaterialen.

Wat gebeurt er met oude werkschoenen?

Naast de bedrijfskleding is het ook mogelijk om oude werk- en veiligheidsschoenen te laten recyclen. Dit gaat op dezelfde manier in zijn werk, bijvoorbeeld je ontvangt een aparte box waar de schoenen in gedeponeerd kunnen worden. Zodra de box vol zit wordt deze opgehaald, vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid is waar wij voor staan

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dat geldt voor de relaties die wij hebben met onze klanten, maar ook voor de producten die wij verkopen en afstaan. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen. Stuur een e-mail naar info@rs-bedrijfskleding.nl of bel 085 – 047 5535. Kom je liever bij ons? Dat kan natuurlijk ook. Je vindt RS Bedrijfskleding in Didam aan de Lichtenhorststraat 35.

Advies nodig over bedrijfskleding recylcen?

Wilt u persoonlijk advies ontvangen over het recyclen van bedrijfskleding? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen u er graag meer over.

Inloggen Kleding Management Systeem?

Inloggen voor werknemers:

Inloggen in webshop

Inloggen voor klanten: