Bedrijfskleding voor de bouw
Bedrijfskleding voor de bouw nodig?
Werkkleding voor bouwvakkers
Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor medewerkers van jouw bouwbedrijf? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor bouwvakkers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico´s.
Daarnaast wil je ook dat jouw medewerkers er representatief uit zien en de herkenbaarheid van jouw bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken of te borduren. De bouwsector is een brede sector met verschillende beroepen met ieder hun eigen specifieke behoeften.
Bouwkleding heeft veel te verduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.
Typen bedrijfskleding in de bouw
Veilig en representatief
Werkjassen zijn bedoeld om comfort te bieden in koude en natte werkomgevingen. Ze zijn voorzien van specifieke kenmerken en materialen, die zijn afgestemd op de behoefte van de bouwsector. Bijvoorbeeld een fleece voering voor extra warmte, katoen voor comfortabele en ademende kleding en waterdichte membranen voor waterdichtheid. Daardoor zijn de werknemers uit de bouw goed beschermd en voorzien bij werk op het bouwterrein.
Werkbroeken zijn speciaal ontworpen kledingstukken die zijn aangepast aan de behoefte van werklieden. Deze broeken zijn doorgaans gemaakt van duurzaam materiaal zoals polyester en polykatoen. Dat zorgt ervoor dat de stevigheid van de werkbroek gegarandeerd is en dat de werkbroeken kunnen ademen. Andere kenmerken zijn comfort en rekbaarheid van het materiaal. Dankzij deze materialen kunnen werkbroeken ook precies naar wens vermaakt worden.
Veiligheidsvesten zijn ontworpen om de zichtbaarheid van vakmannen te vergroten, vooral bij werkzaamheden bij weinig licht of helemaal in het donker. De veiligheidsvesten worden gemaakt van polyester en nylon, deze materialen zorgen voor een lange levensduur van het vest en dat het vest niet verkreukeld. Ook hebben veiligheidsvesten voor bouwvakkers reflectie strips, die zorgen voor de zichtbaarheid van de veiligheidsvesten.
veiligheidshelmen zijn cruciaal in de bouwsector om het hoofd van de werknemers te beschermen tegen vallende voorwerpen, stoten en andere gevaren. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame kunststoffen zoals polycarbonaat en polypropyleen. Ook kunnen veiligheidshelmen aanvullende functies bevatten, zoals verstelbare banden en schokabsorberende binnen voering. Voor die functies wordt gebruik gemaakt van het materiaal acrylonitril-butadieen-styreen. Acrylonitril-butadieen-styreen.
Werkhandschoenen zijn essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), die worden gebruikt om de handen te beschermen tegen verwondingen, chemicaliën, extreme temperaturen en andere risico’s op de werkplek. Het materiaal wat daarvoor zorgt is: leer, nylon, nitril, latex en kevlar.
Veiligheidsschoenen zijn ontworpen om bescherming te bieden aan de voeten van de werknemers. Ze moeten voldoen aan de specifieke veiligheidsnormen en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Het materiaal is: volnerf leer, rubberen zolen en antiperfortatie materiaal. Deze materialen zorgen voor een duurzame veiligheidsschoen en de nodige veiligheidsfunctie zoals beschermen tegen scherpe voorwerpen, vallende voorwerpen en uitstoot van chemische stoffen.
Om de ogen te beschermen tegen verschillende gevaren zoals: impact van deeltjes, chemische stoffen en straling. De materialen die benodigd zijn om de werknemer te beschermen tegen deze gevaren zijn: polycarbonaat voor bescherming tegen impact, Trivex, voor harde inslag bescherming en glas. In de bouw heb je regelmatig te maken met splinters of andere stoffen die vrijkomen bij de werkzaamheden. Door de oogbescherming kan je veilig te werk in die omstandigheden.
Gehoorbescherming is een cruciaal onderdeel van de uitrusting van een bouwvakker. Op bouwterreinen heb je vaak te maken met schadelijk lawaai of langdurige blootstelling aan een hoog geluidsniveaus en dat kan gehoorverlies veroorzaken. Schuim, siliconen, rubber en gel vulling zorgen ervoor dat de gehoorbescherming vol doet aan de eisen.
Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de bouw hebben?
Eigenschappen werkkleding
Bedrijfskleding heeft primair als doel om jouw werknemers te voorzien van geschikte kleding die is afgestemd op hun specifieke taken. De eigenschappen van deze kleding variëren afhankelijk van de unieke eisen van de bouwsector.
Een essentiële eis aan bedrijfskleding is bescherming tegen fysieke risico’s. Je wilt er zeker van zijn dat jouw werknemers veilig kunnen werken met zo min mogelijk risico’s op letsel door scherpe voorwerpen, chemische stoffen, hitte, of andere mogelijke gevaren op de werkplek. Het is daarom van groot belang dat deze eigenschappen worden verwerkt in de bedrijfskleding.
Weersomstandigheden spelen een aanzienlijke rol bij de werkzaamheden van een bouwbedrijf. Daarom is werkkleding in de bouw ontworpen, om werknemers te beschermen tegen regen, wind en kou. Er wordt gebruik gemaakt van waterbestendige en winddichte materialen om ervoor te zorgen dat jouw werknemers comfortabel kunnen werken, ongeacht de weersomstandigheden op de bouwplaats. Daarom is het heel belangrijk dat de stoffen zoals nylon met waterdichte coating, gore-tex en PU-gecote stoffen worden verwerkt in de bedrijfskleding zodat aan de bovengenoemde eigenschappen kan worden voldaan.
Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de bouw hebben?
Duurzaamheid en comfort
Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat.
Comfort vormt een cruciaal aspect bij de keuze van bedrijfskleding in de bouw. Het is van belang dat je werknemers comfortabel zijn tijdens het werk. Deze bedrijfskleding is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor comfort en ergonomie, zodat werknemers vrij kunnen bewegen tijdens hun taken. Ergonomie betekent dat de kleding is aangepast aan de natuurlijke vormen en bewegingen van het lichaam. Dat doen ze met de materialen katoen en spandex. Die materialen zorgen voor comfortabele werkkleding.
Daarnaast is zichtbaarheid een belangrijk aspect van bedrijfskleding, vooral op bouwplaatsen waar zichtbaarheid cruciaal is. Kleding met zichtbaarheidselementen, zoals reflecterend lint en reflecterende strips, vergroten de zichtbaarheid, wat de veiligheid op de werkvloer verbetert. Die reflecterende linten en strips worden gemaakt van prismatische materialen wat voor het reflecterende effect zorgt.
Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding in de bouw?
Veiligheidsnormen
In de omgeving van de bouwsector, waar veiligheid van werknemers een topprioriteit is, spelen de veiligheidsnormen van werkkleding een cruciale rol. Van blootstelling aan scherpe voorwerpen tot bescherming tegen weersinvloeden, deze normen stellen de richtlijnen vast waaraan bouwkleding moet voldoen. Wat de veiligheidsnormen inhouden en wat welke norm betekent lees je hieronder.
De EN ISO 20471 norm is een norm gericht op zichtbaarheid. Deze norm specificeert de eisen voor hoog zichtbare kleding, met als doel de zichtbaarheid van de werknemer in verschillende omstandigheden te verbeteren. Het stelt eisen aan het ontwerp, de kleur en de retro reflecterende materialen van kledingstukken.
EN 343 is een norm wat beschermende kleding betreft tegen de regen. Inclusief regenkleding dat beschermt tegen de kou. De norm specificeert eisen met betrekking tot waterdichtheid, waterdampweestand en zichtbaarheid. Ook moet de bedrijfskleding ademend vermogen hebben.
EN ISO 20345 is een basisvereisten norm met aanvullende eigenschappen voor veiligheidsschoenen. Die worden gedragen om de voeten van de werknemer te beschermen tegen verschillende risico’s op de werkplek, zoals impact, compressie en slipgevaar. Dit is allemaal van belang om ervoor te zorgen dat je werknemers en jijzelf veilig op de werkvloer kunnen staan.
De EN 388 norm heeft betrekking op handschoenen die bescherming bieden tegen mechanische risico’s zoals snijden, schuren, perforatie en scheuren. Het classificeert handschoenen op basis van prestatieniveaus voor elk van deze risico’s.
De persoonlijke beschermingsmiddelen ook wel PBM genoemd is een algemeen beschermingsmiddel. Het doel is ervoor te zorgen dat PBM aan de juiste veiligheidsnormen voldoen en effectief bescherming bieden aan de werknemer.
Welke merken en leveranciers heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?
Onze merken
Toelichting merken
A-merken bedrijfskleding
Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.
Blackläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden.
Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden.
Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.
Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.
Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort.
Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming.
Hydrowear is een bedrijf dat gespecialiseerd in het produceren van bedrijfskleding, voornamelijk gericht op werkgerelateerde omgevingen waar bescherming tegen water, wind en andere weersomstandigheden belangrijk zijn. Hun assortiment omvat vaak een breed assortiment aan kledingstukken, zoals jassen, broeken, overalls en andere beschermende kleding die is ontworpen om te voldoen aan de behoefte van werknemers in verschillende sectoren.
Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding in de bouw?
Bedrijfskleding bedrukken
Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.
De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.
Bouwkleding borduren?
Bedrijfskleding borduren
Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn.
Hoe wordt bedrijfskleding in de bouw onderhouden?
Onderhoud bouwkleding
Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker uit de bouwsector je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.
Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.
Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.
Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.
Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.
Hoe wordt bedrijfskleding in de bouw onderhouden?
Bouwkleding recyclen
Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.
De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.
Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.
Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.
Wat zeggen onze klanten
Een greep uit onze reviews
Werkkleding bouw bestellen?
Neem contact op
Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor de bouw en industrie? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.