Bedrijfskleding voor de logistiek

Bedrijfskleding voor de logistiek nodig?

Werkkleding voor logistiek

Bedrijfskleding voor de logistiek nodig? Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor medewerkers uit de logistiek? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor de logistiekmedewerkers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uit zien en de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken en borduren. De logistieksector is een brede sector met verschillende beroepen met ieder hun eigen specifieke behoeften. 

Logistiekkleding heeft veel te verduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.  

Typen bedrijfskleding in de logistiek

Veilig en representatief

Werkshirts zijn ontworpen voor comfort en mobiliteit. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden zijn. Het materiaal waarvan de werkshirts worden gemaakt is katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal dat comfortabel is, ademt en zacht aanvoelt op de huid. Katoenen werkshirts zijn geschikt voor warmere omstandigheden en bieden een goede luchtcirculatie.  

In de logistiek zijn werkbroeken functioneel en bieden vaak extra zakken voor het opbergen van gereedschap op andere benodigdheden. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal die bescherming biedt tegen schuren en scheuren. Het materiaal microvezelstof zorgt daarvoor. 

Veiligheidsvesten met reflecterende materialen zijn cruciaal in de logistiek, vooral bij werkzaamheden op of nabij wegen. Ze verhogen de zichtbaarheid van werknemers, wat de veiligheid bevordert. 

Ook in de logistiek is het van belang dat je bij buitenwerk goed beschermd bent tegen verschillende weersomstandigheden. Bijvoorbeeld regen, kou en wind. Ook is zichtbaarheid van belang. Dus daarom bieden de jassen en windbreakers niet alleen bescherming tegen weersomstandigheden maar bevatten ze ook reflecterende strips. 

Veiligheidsschoenen zijn cruciaal in de logistiek. Ze zijn ontworpen om bescherming te bieden aan de voeten van werknemers in de logistiek. Ze zijn voorzien van versterkte neuzen, antislipzolen en andere veiligheidskenmerken.

het ook van cruciaal belang om je hoofd te beschermen. Helmen of andere vormen van hoofdbescherming kunnen nodig zijn, vooral in omgevingen waar vallende voorwerpen een risico vormen.

In de logistiek kunnen handschoenen nodig zijn voor tillen van goederen, om bescherming te bieden tegen koude, hitte of scherpe voorwerpen.

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de logistiek hebben?

Eigenschappen werkkleding

In de logistiek is het belangrijk dat bedrijfskleding voldoet aan verschillende functies en eigenschappen om de veiligheid, het comfort en de efficiëntie van werknemers te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van bedrijfskleding voor de logistieke sector.  

Logistiek werk kan fysiek veeleisend zijn, met veel beweging en mogelijk contact met scherpe voorwerpen. Daarom moet de bedrijfskleding duurzaam en slijtvast zijn om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen dagelijkse slijtage.  

Logistiek personeel werkt ook vaak buiten en kan dan te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. De bedrijfskleding moet weersbestendig zijn om bescherming te bieden tegen de regen, wind en kou.  

Goede zichtbaarheid is cruciaal, vooral in logistieke omgevingen waar voertuigen zoals heftrucks worden gebruikt. Reflecterende materialen en opvallende kleuren zorgen ervoor dat medewerkers goed zichtbaar zijn, zelfs bij weinig licht. 

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de logistiek hebben?

Duurzaamheid en comfort

Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat. 

Comfort is voor logistieke medewerkers belangrijk. Zei brengen vaak lange uren door in beweging. Comfortabele kleding, gemaakt van ademende materialen en met ergonomisch ontwerp, draagt bij aan het welzijn van de werknemers en vermindert fysieke klachten en vermoeidheid. 

Ook extra zakken en opbergmogelijkheden zijn handig voor het dragen van gereedschap, notitieblokken, mobiele apparaten, en andere benodigdheden die werknemers mogelijk nodig hebben tijdens hun werkzaamheden.

Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding in de logistiek?

Veiligheidsnormen

In de logistieke sector is het belangrijkste dat werknemers worden beschermd tegen verschillende risico’s zoals zichtbaarheidsrisico’s, impact op de voeten en handbescherming. Verschillende normen en certificeringen zijn van toepassing op werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in deze sector. Hier zijn enkele relevante normen.  

EN ISO 20471 is een norm die van toepassing is op hoge zichtbaarheid. Een factor dat in de sector logistiek heel belangrijk is. Hoge zichtbaarheid heeft betrekking tot het ontwerp en prestaties van kledingstukken om de zichtbaarheid van de drager te verbeteren. Bij daglicht maar vooral bij nachtlicht.  

EN 20345 is de volgende norm die belangrijk is voor de sector logistiek. Deze norm heeft namelijk betrekking tot veiligheidsschoenen en andere schoenuitrustingen. Verschillende klassen binnen EN 20345 geven aan wel beschermingsniveau de schoenen bieden en tegen welke impact ze beschermd zijn. Bijvoorbeeld of ze bescherming bieden tegen impact, compressie, perforatie en andere risico’s.  

EN 388 is van toepassing op beschermende handschoenen tegen de mechanische risico’s die komen kijken in de logistiek sector. Zoals bijvoorbeeld schuren, snijden, perforatie en scheuren. De norm classificeert handschoenen op basis van hun prestaties in deze categorieën.  

Dan hebben we als laatste de PBM’s. De PBM-richtlijn is een Europees vastgestelde richtlijn, ook wel het 2016/425 algemeen gestelde eis. Bijvoorbeeld werkkleding en veiligheidsschoenen vallen onder deze richtlijn.  

Welke merken en leveranciers heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.   

Blakläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.  

Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.  

Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. 

Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming 

Hydrowear is een bedrijf dat gespecialiseerd in het produceren van bedrijfskleding, voornamelijk gericht op werkgerelateerde omgevingen waar bescherming tegen water, wind en andere weersomstandigheden belangrijk zijn. Hun assortiment omvat vaak een breed assortiment aan kledingstukken, zoals jassen, broeken, overalls en andere beschermende kleding die is ontworpen om te voldoen aan de behoefte van werknemers in verschillende sectoren.  

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding in de logistiek?

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.

De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

Logistieke bedrijfskleding borduren?

Bedrijfskleding borduren

Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn.  

Hoe wordt bedrijfskleding in de logistiek onderhouden?

Onderhoud bedrijfskleding logistiek

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker in de logistiek je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Hoe wordt bedrijfskleding in de logistiek onderhouden?

Logistieke bedrijfskleding recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Vorige
Volgende

Logistieke werkkleding bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor de logistiek? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken. 

Inloggen Kleding Management Systeem?

Inloggen voor werknemers:

Inloggen in webshop

Inloggen voor klanten: