Recycle je bedrijfskleding,

OMDAT MORGEN BELANGRIJK IS

Duurzame oplossing

Bedrijfskleding recyclen

Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je bedrijfskleding. De kleding en de schoenen zijn versleten en bieden niet meer de veiligheid en het comfort die je ervan verwacht. Wat doe je er dan mee? Vroeger werd het verbrand, maar tegenwoordig kan het veel duurzamer: recyclen. Zo kun je als organisatie een steentje bijdragen om de wereld te verduurzamen.

Daarnaast moet je er niet aan denken dat een onbekende in jouw bedrijfskleding rondloopt en je mogelijk imagoschade riskeert. Je weet immers nooit wat er mee kan gebeuren! Het proces om bedrijfskleding te     recyclen is net zo simpel, als dat het efficiënt is. Stuur ons een bericht via onderstaande knop of bel 085-0475535. 

Zorgeloos recyclen

Wat gebeurt er met mijn bedrijfskleding?

Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste werkt. Gepersonaliseerd met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding versleten is, dan deponeer je dit in de container. Zit de container vol? Dan is een belletje of een email naar RS Bedrijfskleding genoeg. Wij halen de container vervolgens op. Heb je zelf geen tijd om de container te contoleren? Wij doen het graag voor je. 

De ingezamelde kleding sorteren wij op onze werkplaats, daar wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld materialen die wel en niet hergebruikt kunnen worden. Alle logo’s worden machinaal verwijderd zodat de kleding vertrouwelijk kan worden vernietigd. Het textiel wordt machinaal uit elkaar getrokken, net zo lang tot er enkel vezels overblijven. Deze vezels worden vervolgens gebruikt voor onder andere isolatiemateriaal, vilt, automaterialen of een mooi eindproduct zoals een stoel. 

Bedrijfskleding recyclen

In een notendop

infographic-bedrijfskleding-recyclen

Werkschoen recyclen

Wat gebeurt er met oude werkschoenen?

Naast de bedrijfskleding is het ook mogelijk om oude werk- en veiligheidsschoenen te laten recyclen. Dit gaat op dezelfde manier in zijn werk, bijvoorbeeld je ontvangt een aparte box waar de schoenen in gedeponeerd kunnen worden. 

Zodra de box vol zit wordt deze opgehaald, vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Wij staan voor duurzaamheid

Omdat morgen belangrijk is

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dat geldt voor de relaties die wij hebben met onze klanten, maar ook voor de producten die wij verkopen en afstaan. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? 

Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen. Stuur een e-mail naar info@rs-bedrijfskleding.nl of bel 085 – 047 5535. Kom je liever bij ons? Dat kan natuurlijk ook. Je vindt RS Bedrijfskleding in Didam aan de Lichtenhorststraat 35.