Bedrijfskleding voor de zorg

Bedrijfskleding voor de zorg nodig?

Werkkleding voor zorgmedewerkers

Bedrijfskleding voor de zorg nodig? Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor medewerkers uit de zorg? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor de zorgmedewerkers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uit zien en de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken en borduren. De zorgsector is een brede sector met verschillende beroepen met ieder hun eigen specifieke behoeften.  

Zorgkleding heeft veel te verduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.  

Typen bedrijfskleding in de zorg

Veilig en representatief

Medische tunieken, Dit zijn loszittende kledingstukken die vaak worden gedragen door medisch personeel zoals artsen en verpleegkundigen. Ze zijn ontworpen voor comfort en gemakkelijke beweging. Medische tunieken worden gemaakt van het materiaal polyester-katoenmix, dat zorgt voor een combinatie van polyester en katoen. De duurzaamheid wordt geboden door het materiaal polyester, het comfort en de ademende eigenschappen worden geboden door katoen.  

Zorgjassen zijn jassen die gedragen worden in de zorgomgeving, meestal door medisch personeel dat patiënten verzorgt. Ze bieden bescherming en helpen de verspreiding van ziektes te verminderen onder het zorgpersoneel. Het materiaal dat gebruikt wordt voor het maken van zorgjassen is: polykatoen-spandexmix en antimicrobiële stoffen. Polykatoenspandexmix zorgt voor stretch en flexibiliteit. Waardoor ze comfortabeler zijn en bewegingsvrijheid bieden. De antimicrobiële stoffen zorgen voor het verminderen van verspreiding van bacteriën, daardoor is deze stof ideaal voor de zorgsector omdat daar hygiëne van groot belang is.  

Scrubs zijn comfortabele, loszittende kledingstukken die vaak worden gedragen door medisch personeel, zoals verpleegkundigen en chirurgen. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en dragen bij aan een hygiënische werkomgeving.  

Laboratoriumjassen worden gedragen in het laboratorium waar wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Deze laboratoriumjassen bieden bescherming tegen chemische en biologische stoffen. Het materiaal dat daarvoor zorgt is Tyvek, Tyvek is een synthetisch materiaal dat bestand is tegen chemicaliën, vloeistoffen en andere deeltjes. Het is lichtgewicht en wordt vaak gebruikt in laboratoriumjassen.  

De juiste operatiekleding is van groot belang in de operatiekamer. Het omvat chirurgische jassen en bijpassende broeken die voldoen aan de hygiënenormen van de operatieomgeving. De operatiekleding wordt van tevoren behandeld met antibacteriële en antimicrobiële behandeling dat zorgt voor het verminderen van de groei van bacteriën en het behouden van een steriele omgeving. Daarnaast wordt een vloeistofafstotende behandeling toegepast op de kleding om de chirurg te beschermen tegen vloeistoffen en spatten tijdens de operatie.  

Als laatste hebben we medische broeken. Deze broeken worden vaak gedragen als onderdeel van een uniform in de zorg. Ze zitten comfortabel en zijn gemakkelijk te reinigen. Ze voldoen aan de eisen van een hygiënische werkomgeving.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de zorg hebben?

Eigenschappen werkkleding

Bedrijfskleding in de zorg moet voldoen aan verschillende functies en eigenschappen om te zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving.  

Hygiëne en steriel is een belangrijk onderdeel van de eigenschappen van bedrijfskleding in de zorg. Bedrijfskleding moet aan de hoge hygiënenormen voldoen en moet geschikt zijn voor gebruik in steriele omgevingen, zoals operatiekamers en laboratoria. 

Doordat hygiëne zo belangrijk is voor bedrijfskleding in de zorg moet de bedrijfskleding gemakkelijk te reinigen zijn. Het goed reinigen van bedrijfskleding zorgt ervoor dat je verspreiding van ziektes en infecties kunt voorkomen. Materialen die bestand zijn tegen veelvuldig wassen en desinfecteren zijn belangrijk. Het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt is polyester-katoenmengels.  

Aangezien medisch personeel vaak langdurige diensten draait, is comfort een essentiële eigenschap. De kleding moet comfortabel zijn om te dragen, zowel in pasvorm als in ademende kleding. Ook is duurzaamheid belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfskleding langdurig meegaat.  

In bepaalde omgevingen, zoals operatiekamers, is het noodzakelijk dat bedrijfskleding kan worden gesteriliseerd. Materialen moeten bestand zijn tegen sterilisatiemethoden zonder kwaliteit te verliezen.  

In omgevingen waar statische elektriciteit een risico vormt, bijvoorbeeld in laboratoria met gevoelige apparatuur, is antistatische bedrijfskleding belangrijk om elektrostatische ontlading te voorkomen. Bedrijfskleding moet ook bestand zijn tegen vloeistoffen en spatten, vooral in situaties waarin blootgesteld wordt aan lichaamsvloeistoffen. Dat alles draagt bij aan de bescherming van het personeel.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de zorg hebben?

Duurzaamheid en comfort

Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat. 

Aangezien medisch personeel vaak langdurige diensten draait, is comfort een essentiële eigenschap. De kleding moet comfortabel zijn om te dragen, zowel in pasvorm als in ademende kleding. Ook is duurzaamheid belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfskleding langdurig meegaat.   

Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding in de zorg?

Veiligheidsnormen

Zorgkleding, met name medische kleding, moet voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en certificeringen om de veiligheid en bescherming van zowel zorgverleners als patiënten te waarborgen.  

EN 13795 is een Europese norm die van toepassing is op chirurgische kleding en operatiedoeken. Deze norm stelt eisen aan materialen, ontwerpen, fabricage, reiniging en markering van chirurgische kleding en operatiedoeken. 

De CE-markering geeft aan dat een product voldoet aan de essentiële eisen van de toepasselijke Europese regelgeving. Voor medische kleding, waaronder chirurgische kleding, is de CE-markering belangrijk en geeft het aan dat het product voldoet aan de relevante gezondheids- en veiligheidsnormen.  

Zorgkleding moet voldoen aan richtlijnen voor infectiepreventie om de verspreiding van infecties in zorginstellingen te minimaliseren. Deze richtlijnen bevatten vaak specifieke instructies met betrekking tot het ontwerp van de kleding, het gebruik van barrièrematerialen en de juiste procedures voor het aan- en uittrekken van de kleding.  

De ISO 16603 en ISO 16604 zijn internationale normen die de weerstand van materialen tegen penetratie door bloed en lichaamsvloeistoffen met virusachtige deeltjes meten. Deze normen zijn met name relevant voor beschermende kleding die wordt gebruikt in situaties waar er een risico is op blootstelling groot is.  

ISO 13688 is een algemenen norm voor beschermende kleding die de algemene eisen en prestatiecriteria voor beschermende kleding vaststelt, inclusief comfort, ontwerp en veiligheidsaspecten. Hoewel niet specifiek gericht op de zorgsector, kan het relevant zijn voor bepaald types beschermende kleding.  

Welke merken en leveranciers heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Bierbaum-Proenen is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van bedrijfskleding. Ze bieden een breed scala aan kledingstukken voor verschillende beroepsgroepen en sectoren, waaronder de gezondheidszorg, industrie, ambacht en dienstverlening.  

De Berkel is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfskleding voor de zorgsector. De Berkel maakt van oorsprong medische kleding voor de gezondheidszorg. Naast deze sector hebben ze ook bedrijfskleding voor de horeca.  

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.  

Haen is een merk van BALLYCLARE. Haen is een leverancier van moderne kleding voor de zorgsector maar biedt ook kleding voor de schoonmaakbranche, facilitaire diensten en tandartsen. Gekleurde accenten, goede pasvormen en opvallende kragen maken de kleding van Haen comfortabel. Veel zakken en een stretchmateriaal zorgen voor een goede functionaliteit van de kleding.  

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding in de zorg?

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.

De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

zorgkleding team

Zorgkleding borduren?

Bedrijfskleding borduren

Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn.  

Hoe wordt bedrijfskleding in de zorg onderhouden?

Onderhoud zorgkleding

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker uit de zorgsector je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Hoe wordt bedrijfskleding in de zorg onderhouden?

Zorgkleding recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Previous
Volgende

Werkkleding voor de zorg bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor de zorg? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.