Bedrijfskleding voor de installateurs

Bedrijfskleding voor de installateurs nodig?

Werkkleding voor de installateurs

Bedrijfskleding voor Installateurs nodig? Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor Installateurs? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor Installateurs moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uit zien en de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken of borduren. De installatiesector is een brede sector met verschillende beroepen met iedere hun eigen specifieke behoeften.  

Werkkleding voor Installateurs heeft veel te verduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor Installateurs. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag. 

elektricen werkzaamheden

Typen bedrijfskleding voor installateurs

Veilig en representatief

Deze werkbroeken zijn versterkt op plaatsen waar vaak slijtage ontstaat, denk daarbij aan de knieën. Ze hebben ook zakken waarin kniebeschermers kunnen worden ingevoegd voor extra comfort en bescherming tijdens het knielen. De werkbroeken zijn gemaakt van katoen om de werkbroek ademend en comfortabel te maken tijdens de werkzaamheden, polyester wordt gebruikt voor de stevigheid en om de werkbroek sneldrogend te maken. Ook het materiaal cordura wordt gebruikt in de werkbroek, cordura is een zeer slijtvast materiaal dat gebruikt wordt voor verstevigingen op werkbroeken.  

Deze kledingstukken zijn essentieel voor installateurs die op bouwplaatsen werken of in andere omgevingen waar zichtbaarheid cruciaal is voor de veiligheid. Ze zijn felgekleurd en voorzien van reflecterende strips om de drager zichtbaar te maken, vooral bij slechte lichtomstandigheden. De veiligheidsvesten en –jassen worden gemaakt van polyester wat zorgt voor een goede scheur- en slijtvastheid. De veiligheidsvesten en –jassen zijn door het gebruik van polyester ook van duurzaam materiaal en licht in gewicht. Naast polyester wordt er ook fluorescerend materiaal gebruikt in de veiligheidsvesten en –jassen, het fluorescerende materiaal zorgt voor een goede zichtbaarheid waardoor de drager opvalt bij slechte lichtomstandigheden.

Overalls bieden volledige bedekking en bescherming voor het hele lichaam, wat vooral handig kan zijn bij werkzaamheden waarbij het risico op morsen of blootstelling aan vuil groot is. Het materiaal wat gebruikt wordt voor een overall is katoen. Katoenen overalls zijn duurzaam en zijn goed bestand tegen dagelijkse slijtage. Naast katoen wordt er ook nylon gebruikt voor de overall. Nylon is een lichtgewicht en sterk synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt in overalls voor werkzaamheden waarbij bewegingsvrijheid belangrijk is. Nylon overalls zijn bestand tegen scheuren en slijtage en kunnen ook waterbestendig zijn, afhankelijk van de afwerking.  

Voor installateurs die buiten werken, vooral in koudere of regenachtige omstandigheden, zijn thermische en waterdichte kledingstukken essentieel om comfortabel en beschermend te blijven. Gore-Tex is het materiaal dat ervoor dat deze kleding waterdicht is. Gore-Tex is een ademende stof dat water buiten houdt terwijl het transpiratievocht van binnen naar buiten laat ontsnappen, waardoor de drager droog en comfortabel blijft. Synthetische isolatiematerialen worden ook gebruikt in deze kleding. Het effect van synthetische materialen is dat ze zorgen voor goede warmte-isolatie in de kleding.  

Deze schoenen zijn ontworpen om de voeten van de installateurs te beschermen tegen de mogelijke gevaren op de werkplek, zoals vallende objecten, scherpe voorwerpen of elektrische gevaren. Ze hebben ook antislipzolen om uitglijden te voorkomen.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding voor installateurs hebben?

Eigenschappen werkkleding

Installateurs hebben vaak gereedschap en andere benodigdheden bij zich tijdens het werk. Werkkleding met voldoende zakken en lussen biedt handige opbergmogelijkheden voor gereedschap en andere kleine voorwerpen, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens het werk.  

Installateurs kunnen ook blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden tijdens hun werk, van regen en wind tot kou en hitte. Weerbestendige werkkleding, zoals waterdichte jassen of thermische kleding, kan helpen om de installateurs te beschermen tegen de elementen en ervoor zorgen dat het comfortabel blijft om te werken in verschillende weersomstandigheden.  

Zichtbaarheid om de werkplek is van groot belang voor de veiligheid van een installateur. Vooral bij slechte lichtomstandigheden op bijvoorbeeld een bouwplaats of werkzaamheden langs de weg. Werkkleding met reflecterende strips of felle kleuren zorgen dat de installateurs goed zichtbaar zijn voor anderen op de werkplek.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding voor installateurs hebben?

Duurzaamheid en comfort

Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat. 

Duurzaamheid en slijtvastheid is van groot belang voor installateurs, installateurs zijn vaak actief in omgevingen waar slijtage aan de kleding hevig is, zoals op bouwplaatsen of industriële locaties. Daarom is het belangrijk dat de werkkleding duurzaam is en bestand tegen scheuren, schuren en andere vormen van slijtage.  

Naast duurzaamheid en slijtvastheid is comfort en bewegingsvrijheid ook van cruciaal belang voor een installateur, een installateur moet zich vrij kunnen bewegen tijdens zijn werkzaamheden, dus hun werkkleding moet comfortabel zijn en voldoende bewegingsvrijheid bieden. Flexibele materialen en ergonomisch ontwerp kunnen hierbij helpen.  

Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding voor installateurs hebben?

Veiligheidsnormen

In de installatiebranche zijn er verschillende veiligheidsnormen en certificeringen die van toepassing kunnen zijn op werkkleding, afhankelijk van de specifieke behoefte van de werkzaamheden en de omgeving waarin de installateurs werken.  

EN ISO 20471 is een norm gespecificeerd voor hogere zichtbaarheidskleding om de drager beter zichtbaar te maken in omstandigheden met weinig licht of bij slecht weer. Kleding die voldoet aan deze norm is voorzien van fluorescerende stof en reflecterende materialen.  

EN 20345 is een norm voor de basisvereisten voor veiligheidsschoenen, inclusief eigenschappen zoals impactbestendigheid, compressiebestendigheid en antistatische eigenschappen. Veiligheidsschoenen die voldoen aan deze norm bieden bescherming aan de voeten van de installateurs tegen verschillende gevaren op de werkplek.  

EN 14404 is een norm die gericht is op kniebeschermers. Kniebeschermers die voldoen aan deze norm bieden bescherming aan de knieën van de installateurs tijdens knielende werkzaamheden.  

PBM-richtlijnen zijn onderworpen aan richtlijnen die zijn vastgesteld door de Europese Unie om de veiligheid van de werknemer te waarborgen. Deze richtlijnen omvatten onder andere de richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen 89/696/EEG, die de basisprincipes voor het ontwerp en de productie van de PBM vastlegt, en de richtlijn 89/656/EEG betreffende gebruik van de PBM op de werkplek.  

Door ervoor te zorgen dat werkkleding voldoet aan deze normen en certificeringen, kunnen installateurs worden voorzien van kleding die geschikt is voor hun werkzaamheden en die voldoende bescherming biedt tegen de gevaren waaraan ze worden blootgesteld.  

Welke merken heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.   

Blakläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.  

Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.  

Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. 

Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming 

Hydrowear is een bedrijf dat gespecialiseerd in het produceren van bedrijfskleding, voornamelijk gericht op werkgerelateerde omgevingen waar bescherming tegen water, wind en andere weersomstandigheden belangrijk zijn. Hun assortiment omvat vaak een breed assortiment aan kledingstukken, zoals jassen, broeken, overalls en andere beschermende kleding die is ontworpen om te voldoen aan de behoefte van werknemers in verschillende sectoren.  

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding voor installateurs?

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.

De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

werkkleding-service-monteur
werkkleding-liemers-achterhoek1

Installatiekleding borduren?

Bedrijfskleding borduren

Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn

Hoe wordt bedrijfskleding voor installateurs onderhouden?

Onderhoud installatiekleding

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker uit de installatiesector je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Hoe wordt bedrijfskleding voor installateurs onderhouden?

Installatiekleding recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Vorige
Volgende

Werkkleding voor de installateurs bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor installateurs? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.