Bedrijfskleding voor hoveniers

Bedrijfskleding voor de hoveniers nodig?

Werkkleding voor hoveniers

Bedrijfskleding voor de hoveniers nodig? Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor hoveniers? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor de hoveniers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisco’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uit zien en de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken en borduren. De hoveniers sector is een brede sector met verschillende beroepen met iedere hun eigen specifieke behoeften.  

Hovenierskleding heeft veel te verduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor de hoveniers. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.  

hovenier hegenschaar

Typen bedrijfskleding voor hoveniers

Veilig en representatief

Ademende shirts die comfort bieden tijdens het werken in warme omstandigheden ook. Lange mouwen kunnen extra bescherming bieden tegen de zon en scherpe voorwerpen. Deze ademende shirts bevatten de stof polyester-katoenmix, dat zorgt voor van ademend vermogen en zorgt voor comfort en vochtafvoer van polyester. Microvezels worden ook toegevoegd aan de werkshirts, dat zorgt voor ademende eigenschappen zoals vocht afvoer, maar ook zijn microvezels heel licht waardoor het een fijn materiaal is voor werkkleding.  

Stevige werkbroeken die bestand zijn tegen slijtage en voorzien zijn van handige zakken voor gereedschap en andere benodigdheden zijn ideaal voor de hoveniers. De materialen die gebruikt worden voor de werkbroeken zijn stoffen zoals canvas, polyester-katoenmixen of ripstop-materialen die bestand zijn tegen scheuren en slijtage, maar die ook zorgen voor een duurzame werkbroek.  

Dat zijn lichtgewicht jassen die beschermen tegen wind en lichte regen. De tuinjassen zijn voorzien van handige zakken voor gereedschap.  

Bij nog slechter weer hebben we de waterdichte werkjassen. Waterdichte werkjassen zijn er om hoveniers te beschermen tijdens regenachtige dagen en natte omstandigheden. Het materiaal wat gebruikt wordt voor waterdichte kleding is GORE-TEX, het membraan is waterdicht en laat tegelijkertijd waterdam ontsnappen, waardoor het comfortabel blijft om te dragen. Polyurethaan is een gecoate stof die een goede waterdichtheid biedt. Deze stof wordt gebruikt in waterdichte werkjassen omdat de stof licht is en de waterdichte kleding niet te zwaar maakt.  

Om letsel aan de handen te voorkomen hebben we verschillende soorten veiligheidshandschoenen. Waaronder tuinhandschoenen voor algemeen werk, snijbestendige handschoenen voor het hanteren van scherpe voorwerpen, en waterdichte handschoenen voor natte taken of werk in een natte weersomstandigheid. Nitril is het materiaal wat wordt gebruikt voor het maken van de veiligheidshandschoen. Nitril is een duurzaam, slijtvast materiaal dat bescherming biedt tegen scherpe voorwerpen en chemicaliën. Verder is latex een heel belangrijk materiaal voor goede veiligheidshandschoenen en dat heeft te maken met de grip die latex biedt. Latex maakt de veiligheidshandschoen elastisch en comfortabel om te dragen. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor latex.  

Stevige, comfortabele veiligheidsschoenen met beschermende neus en anti-slipzolen zijn een must voor hoveniers. Deze veiligheidsschoenen beschermen de hovenier tegen letsel aan de voeten.  

Hoofdbescherming zoals helmen, hoeden en petten bieden bescherming tegen de zon, vuil of takken is van groot belang. Je wil geen hoofdletsel oplopen tijdens je werk. Veiligheidshelmen worden gemaakt van polyethyleen, dit materiaal is licht van gewicht en bied een goede shokabsorptie. 

Als hoveniers in de buurt van verkeer werken, kan het dragen van reflecterende kleding bijdragen aan de zichtbaarheid en veiligheid van de hovenier. 

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding voor hoveniers hebben?

Eigenschappen werkkleding

Hovenierskleding moet voldoen aan verschillende eisen, aangezien hoveniers vaak buiten werken en te maken hebben met verschillende weersomstandigheden en fysieke taken.

Weerbestendige eigenschappen, zoals waterafstotende bedrijfskleding en bedrijfskleding bestand tegen wind. Deze 2 weersbestendige eigenschappen zijn belangrijk om hoveniers te beschermen tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. 

Ademende stoffen helpen om overtollige warmte en vocht af te voeren, waardoor het comfortabel blijft tijdens fysieke inspanningen, vooral op warme dagen.  

Extra versterkingen op kwetsbare gebieden, zoals knieën en ellebogen kunnen bescherming bieden tegen doornen en scherpe takken. Deze extra versterkingen zorgen voor extra veiligheid tijdens het werk als hovenier.  

Door bedrijfskleding te kiezen met deze eigenschappen, kunnen hoveniers comfortabele en veilig werken, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele branchevoorschriften met betrekking tot veiligheid en bescherming op de werkplek.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de bouw hebben?

Duurzaamheid en comfort

Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat. 

Hovenierskleding moet gemaakt zijn van stevige en duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en scheuren. Dit is vooral belangrijk gezien de vaak ruwe omgeving waarin hoveniers werken. 

Comfortabele kleding met een goede pasvorm zorgt ervoor dat hoveniers vrij kunnen bewegen tijdens diverse taken, zoals buigen knielen en tillen.  

 

Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding voor hoveniers?

Veiligheidsnormen

Werkkleding voor hoveniers moet voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen en certificeringen om te zorgen voor bescherming en conformiteit met arbeidsveiligheidseisen.  

De EN ISO 20345 norm is een norm voor veiligheidsschoenen. Deze norm specificeert basisvereisten en aanvullende eigenschappen voor veiligheidsschoenen, inclusief bescherming tegen impact en compressie, antistatische eigenschappen en energieabsorptie in de hiel.  

De EN ISO 20471 norm is een norm voor hoge zichtbaarheidskleding. Deze norm stelt eisen aan hoge zichtbaarheidskleding, inclusief vesten, broeken en jassen. Het bepaalt de vereisten voor het ontwerp en de prestaties van kledingstukken om de zichtbaarheid te vergroten.  

De EN 342 norm is een norm die beschermt tegen de kou. Deze norm specificeert vereisten en testmethoden voor beschermende kleding tegen koude omstandigheden.  

De EN 343 norm is een norm die beschermt tegen de regen Deze norm specificeert vereisten en testmethoden voor beschermende kleding tegen omstandigheden waarin regen een rol speelt.  

De EN 388 norm biedt bescherming tegen mechanische risico’s doormiddel van handschoen bescherming. Deze norm beoordeelt de weerstand van handschoenen tegen mechanische risico’s, waaronder snijbestendigheid.  

De EN 381 norm biedt beschermende kleding voor gebruik bij kettingzaagwerkzaamheden. Deze norm specificeert de prestatievereisten voor beschermende kleding bij gebruik van een kettingzaag. 

De PBM 89/686/EEG is ook een veiligheidsrichtlijn. Deze Europese richtlijn stelt de basisvereisten vast voor het ontwerp en de fabricage van persoonlijke beschermingsmiddelen, inclusief werkkleding. 

De arbeidsomstandighedenwet is een nationale wet met betrekking tot arbeidsomstandigheden en bevat specifieke voorschriften met betrekking tot het gebruik van veiligheidskleding in verschillende beroepen, waaronder werk in de tuin- en landbouw.  

Welke merken en leveranciers heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.   

Blakläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.  

Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.  

Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. 

Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming 

Hydrowear is een bedrijf dat gespecialiseerd in het produceren van bedrijfskleding, voornamelijk gericht op werkgerelateerde omgevingen waar bescherming tegen water, wind en andere weersomstandigheden belangrijk zijn. Hun assortiment omvat vaak een breed assortiment aan kledingstukken, zoals jassen, broeken, overalls en andere beschermende kleding die is ontworpen om te voldoen aan de behoefte van werknemers in verschillende sectoren.  

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding van hoveniers?

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.

De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

Bedrijfskleding hoveniers borduren?

Bedrijfskleding borduren

Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn.  

Hoe wordt bedrijfskleding voor hoveniers onderhouden?

Onderhoud bedrijfskleding hoveniers

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als hovenier je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Bedrijfskleding voor hoveniers recyclen?

Bedrijfskleding hoveniers recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Vorige
Volgende

Werkkleding voor hoveniers bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor hoveniers? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.