Promotiekleding

Promotiekleding nodig?

Werkkleding voor promotiemedewerkers

Bedrijfskleding voor promotie nodig? Ben jij opzoek naar kwalitatieve werkkleding voor promotie? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor promotiemedewerkers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uitzien en de herkenbaarheid van je promotie uiting vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken of borduren. De promotiesector is een grote sector met verschillende soorten promotieacties, waar bij elke actie weer eigen specifieke behoefte zijn.  

Werkkleding voor promotiemedewerkers heeft veel te voorduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor promotiemedewerkers. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.     

promotiekleding

Typen promotiekleding

Veilig en representatief

T-shirts zijn een populaire keuze voor promotiekleding vanwege hun comfort en veelzijdigheid. Ze kunnen worden bedrukt met logo’s, slogans of afbeeldingen die het merk vertegenwoordigen 

Polo’s stralen een meer formele uitstraling uit dan T-shirts, waardoor ze geschikt zijn voor evenementen waar een iets nettere uitstraling gewenst is. Ze zijn ook vaak bedrukt met logo’s of borduursels. 

Sweatshirts bieden warmte en comfort, waardoor ze ideaal zijn voor promotiekleding in koelere omgevingen of tijdens koelere seizoenen. Ze kunnen ook worden bedrukt met branding-elementen. 

Caps zijn handige promotieartikelen die veel worden gebruikt bij buitenactiviteiten of sportevenementen. Ze zijn compact, betaalbaar en kunnen gemakkelijk worden bedrukt met een bedrijfslogo of slogan.  

Jassen zijn geschikt voor promotiekleding tijdens de koudere maanden of voor buitenevenementen. Ze kunnen variëren van lichtgewicht windjacks tot gevoerde winterjassen en bieden een groot oppervlak voor het tonen van branding.  

Naast deze genoemde items zijn er natuurlijk nog vele andere soorten promotiekleding beschikbaar, zoals hoeden, hoodies, bodywarmers, schorten, enzovoort. De keuze hangt af van factoren zoals het beoogde gebruik, het doel van de promotie en het budget van het bedrijf.  

Welke functies en eigenschappen moet promotiekleding hebben?

Eigenschappen werkkleding

De kwaliteit van de bedrukking of borduursels op de kleding is cruciaal om een professionele uitstraling te behouden. Slecht aangebrachte logo’s of afbeeldingen kunnen afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van het merk.  

Het ontwerp van de promotionele kleding moet aanpasbaar zijn om te voldoen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van het merk of bedrijf. Dit kan betekenen dat het ontwerp moet kunnen worden aangepast aan verschillende kledingstukken, kleuren of stijlen om consistente merkuitstraling te behouden.  

Door te zorgen dat de promotionele kleding comfortabel, van hoge kwaliteit, duurzaam en aanpasbaar is, kan een bedrijf ervoor zorgen dat de kleding effectief is in het promoten van het merk en een positieve indruk achterlaat bij de ontvangers.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de bouw hebben?

Duurzaamheid en comfort

Promotionele kleding moet aan verschillende eigenschappen voldoen om effectief te zijn in het promoten van een merk of bedrijf. 

Duurzaamheid is belangrijk, vooral als de promotionele kleding bedoeld is voor langdurig gebruik. Kwalitatieve materialen zorgen ervoor dat de kleding langer meegaat, wat resulteert in een betere waarde voor de ontvanger en meer promotie voor het merk.  

Het is essentieel dat promotiekleding comfortabel is om te dragen, vooral als het bedoeld is voor dagelijks gebruik. Comfortabele kleding zorgt ervoor dat mensen de kleding graag dragen en dus ook het merk vaker zullen promoten.  

Wat zijn de veiligheidsnormen van promotiekleding?

Veiligheidsnormen

Als het gaat om werkkleding voor promotionele medewerkers, zijn er verschillende veiligheidsnormen en certificeringen die van belang kunnen zijn, afhankelijk van de aard van het werk en de industrie. Hoewel promotionele kleding meestal niet aan dezelfde strenge veiligheidsnormen moet voldoen als bijvoorbeeld beschermende werkkleding, zijn er nog steeds enkele overwegingen waarmee rekening gehouden moet worden.  

Brandveiligheid is vaak minder van belang bij promotionele kleding, toch kan het nog steeds een belangrijk aspect zijn. Vooral als medewerkers mogelijk in de buurt van open vuur of ontvlambare stoffen te werk gaan. Kleding die voldoet aan bepaalde brandveiligheid normen kan vereist zijn, afhankelijk van de werklocatie.  

Als de werkomgeving potentieel schadelijk chemicaliën bevat, kan het nodig zijn om kleding te kiezen die bestand is tegen deze stoffen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. 

Voor werknemers die werken in omgevingen met weinig licht of langs de weg staan, zoals bouwplaatsen, snelwegen of drukke wegen, kan het belangrijk zijn dat de kleding voldoet aan bepaalde zichtbaarheidsnormen, zoals EN ISO 20471 voor hoge zichtbaarheid.  

Hoewel ergonomie geen strikte veiligheidsnorm is, kan het toch belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de werkkleding comfortabel en ergonomisch is, om het welzijn van de medewerkers te bevorderen en het risico op letsel te verminderen.  

Als het gaat om bedrijfslogo’s, slogans, aangepaste kleuren en ontwerpen, en naam- en functiepersonalisatie, zijn er geen specifieke veiligheidsnormen of certificeringen vereist. Deze aspecten zijn meer gerelateerd aan branding en marketing, en de keuze hiervoor hangt af van de voorkeuren van het bedrijf en de gewenste uitstraling van de promotionele kleding.  

Welke merken en leveranciers heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.   

Blackläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.  

Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.  

Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. 

Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming 

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor promotiekleding

Promotiekleding bedrukken

Promotiekleding laten bedrukken in de achterhoek of Liemers? Promotiekleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van de werkzaamheden. Met bedrukte Promotiekleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.  

De Promotiekleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je promotiekleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

Promotiekleding borduren?

Promotiekleding borduren

Voor het borduren van bedrijfskleding kun je bij ons terecht. Geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding nog wat extra’s bieden. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen worden toegevoegd. Met borduring zorg je voor een professionele uitstraling van je bedrijfskleding naar de klant toe. Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo, ook dat is mogelijk! Bij kleine oplages kan borduren financieel aantrekkelijk zijn

Hoe wordt promotiekleding onderhouden?

Onderhoud promotiekleding

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker uit de promotiesector je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Hoe wordt promotiekleding onderhouden?

Promotiekleding recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Vorige
Volgende

Promotiekleding bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over promotiekleding? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.