Bedrijfskleding voor de Infra

Bedrijfskleding voor de infra nodig?

Werkkleding voor inframedewerkers

Bedrijfskleding voor inframedewerkers nodig? Ben je op zoek naar kwalitatieve werkkleding voor inframedewerkers? De verschillende onderdelen van bedrijfskleding voor inframedewerkers moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en beschermen tegen arbeidsrisico’s.  

Daarnaast wil je ook dat je medewerkers er representatief uitzien en de herkenbaarheid van je bedrijf vergroten. Wij bieden maatwerk bedrijfskleding van topmerken en kunnen deze personaliseren door te bedrukken of borduren. De infrasector is een brede sector met verschillende beroepen met ieder hun eigen specifieke behoeften.  

Werkkleding voor inframedewerkers heeft veel te voorduren en daarom is het wassen, reinigen, repareren, onderhouden, vervangen en recyclen een belangrijk aspect van het gebruiken van deze kleding. Onderdelen zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, nieuwe materialen en ontwikkelingen worden steeds belangrijker voor inframedewerkers. Heb je advies nodig? Wij adviseren je graag.  

Typen bedrijfskleding in de infra

Veilig en representatief

Veiligheidshesjes zijn hesjes die vaak fluorescerend van kleur zijn en reflecterende strips hebben om de zichtbaarheid van werknemers te vergroten, vooral bij weinig licht of werkzaamheden die ‘s nachts plaatsvinden. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de veiligheidshesjes is polyester, polyester is lichtgewicht, duurzaam en bestand tegen scheuren. Polyester heeft ook goede kleurvastheid, wat betekent dat de fluorescerende kleuren van het hesje langer behouden blijven. Naast polyester wordt er ook gebruik gemaakt van reflecterend materiaal. Door gebruik te maken van reflecterende materialen zijn de veiligheidshesje beter zichtbaar.  

Werkbroeken zijn stevig, duurzaam en vaak gemaakt van materialen zoals katoen of polyester met versterkte kniestukken voor extra bescherming tijdens knielende werkzaamheden. Het katoen in de werkbroeken zorgt voor een comfortabel en ademend gevoel van de werkbroek. Ook is het gebruik van katoen duurzaam en kan de stof makkelijk gewassen worden. Doordat er ook polyester wordt gebruikt in de werkbroeken wordt de duurzaamheid van de werkbroek nog hoger.  

Veiligheidshelmen zijn essentieel voor het beschermen van het hoofd tegen vallende voorwerpen, stoten en andere gevaren op bouwplaatsen. Ze kunnen ook voorzien zijn van beugels voor het bevestigen van gehoorbescherming en gezichtsbescherming. Het materiaal dat is verwerkt in de veiligheidshelmen is Acrylonitril-Butadieen-Styreen, dit is een veelgebruikt thermoplastisch materiaal dat bekend staat om zijn slagvastigheid en lichte gewicht. ABS-helmen zijn duurzaam en bieden goede bescherming tegen stoten en vallende voorwerpen.  

Reflecterende jassen zijn vergelijkbaar met veiligheidshesjes, maar bieden extra bescherming tegen de elementen zoals regen en wind. Ze zijn ook voorzien van reflecterende strips voor betere zichtbaarheid. De materialen die worden gebruikt in de reflecterende jassen zijn polyester, nylon en reflecterend materiaal. Polyester zorgt voor de duurzaamheid, waterbestendigheid en kleurvastheid van de reflecterende jassen. Naast de duurzaamheid is polyester een lichtgewicht materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Nylon is het materiaal dat wordt toegevoegd aan de reflecterende jassen om ze waterafstotend te maken. Naast polyester en nylon is het cruciaal dat het reflecterende materiaal wordt toegevoegd aan de jassen, doormiddel van strips of panelen wordt de reflectie toegevoegd aan de reflecterende jassen.  

Veiligheidsschoenen ook wel bekend als veiligheidslaarzen of werkschoen, deze schoeisel zijn ontworpen om de voeten te beschermen tegen impact, doorboring, elektrische gevaren en slippen. Ze hebben ook antislipzolen en versterkte neuzen. Leer is het meest gebruikte materiaal in de veiligheidsschoen, leer zorgt voor duurzaamheid, waterbestendigheid en een ademend vermogen in de veiligheidsschoen, bovendien kan leer gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden. Naast het leer wordt er ook gebruik gemaakt van stalen neuzen in de veiligheidsschoenen, stalen neuzen beschermt tegen impact en compressie. Als laatste wordt er ook een antislipzool in de veiligheidsschoenen gelegd om het slipgevaar te verminderen en de grip op verschillende oppervlakken te verbeteren.  

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de infra hebben?

Eigenschappen werkkleding

Infrastructuurwerkkleding moet voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen om werknemers effectief te beschermen en comfort te bieden tijdens werkzaamheden in diverse omgevingen.  

Infrastructuurwerkzaamheden vinden vaak plaats langs de wegen, bouwterreinen of andere gebieden met verkeer. Daarom is hoge zichtbaarheid cruciaal om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Kleding moet voorzien zijn van een reflecterende strip of panelen en een heldere kleur hebben, zoals geel, oranje of rood, om goed op te vallen. Vooral bij weinig licht of werkzaamheden die plaatsvinden in slechte weersomstandigheden.  

Naast de zichtbaarheid is het ook van groot belang dat de werkkleding van de inframedewerkers waterdicht is en ademend is. De werkkleding moet waterdicht zijn om de werknemers te beschermen tegen regen, sneeuw of andere vochtige omstandigheden. Tegelijkertijd moet de werkkleding ademend zijn om vocht van transpiratie af te voeren en het comfort te verhogen, vooral tijdens fysiek veeleisende taken.    

Welke functies en eigenschappen moet bedrijfskleding in de infra hebben?

Duurzaamheid en comfort

Duurzaamheid is eveneens van groot belang bij het vervaardigen van bedrijfskleding. Onze kleding is bestand tegen slijtage en herhaaldelijk gebruik, dankzij het gebruik van sterke en slijtvaste materialen zoals: gerecycled katoen, tencel en organisch linnen. Wat ervoor zorgt dat de kleding lang meegaat. 

Infrastructuurwerkzaamheden kunnen veeleisend zijn voor kleding en moet dus bestand zijn tegen slijtage door ruwe oppervlakken, scherpe voorwerpen en andere potentiële gevaren op de werkplek. Materialen zoals versterkte stoffen, dubbel gestikte naden en extra verstevigingen op slijtagegevoelige gebieden helpen de duurzaamheid van de kleding te verbeteren.  

Werkkleding moet ook comfortabel zijn om langdurig te dragen en voldoende bewegingsvrijheid bieden om verschillende taken uit te voeren. Ergonomisch ontwerp, flexibele stoffen en strategisch geplaatste stretchpanelen kunnen het comfort en de mobiliteit verbeteren. 

Wat zijn de veiligheidsnormen van werkkleding in de infra?

Veiligheidsnormen

Voor werkkleding die wordt gebruikt door medewerkers in de infrastructuursector zijn er verschillende normen en certificeringen waaraan deze kleding moet voldoen om de veiligheid en bescherming van de werknemers te waarborgen. 

De EN ISO 20471 norm specificeert eisen voor hoge zichtbaarheidskleding die werknemers beschermt die werken in omgevingen met verhoogd risico, zoals langs wegen of op bouwplaatsen. De hoge zichtbaarheidskleding moet voldoen aan bepaalde eisen met betrekking tot kleur, retroreflecterende eigenschappen en oppervlakteverdeling van reflecterend materiaal.  

De EN 343 norm specificeert eisen voor beschermende kleding tegen neerslag, inclusief regen en sneeuw. Kleding moet waterdicht en ademend zijn om drager droog en comfortabel te houden tijdens werkzaamheden in natte omstandigheden.  

De EN ISO 20345 norm specificeert eisen voor veiligheidsschoeisel, inclusief veiligheidslaarzen en –schoenen. Schoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen met betrekking tot bescherming tegen impact, compressie, penetratie en antislip eigenschappen.  

De persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) richtlijnen zijn Europese richtlijnen die de basis vormen voor de certificering van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de werkkleding. Deze richtlijnen stellen eisen aan de fabrikanten met betrekking tot ontwerp, productie, comformiteitsbeoordeling en marketing van PBM, en zorgen ervoor dat deze middelen aan minimale veiligheids- en gezondheidseisen voldoen.  

Het is belangrijk dat de werkkleding voor de infrastructuursector voldoet aan deze normen en richtlijnen om de veiligheid en bescherming van de werknemers te waarborgen.  

Welke merken heeft RS-Bedrijfskleding in het assortiment?

Onze merken

Toelichting merken

A-merken bedrijfskleding

Tricorp is een Nederlands merk dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Tricorp biedt een breed assortiment aan kledingstukken, waaronder werkbroeken, werkjassen, polo’s en T-shirts, die zijn ontworpen met aandacht voor comfort, veiligheid en uitstraling.   

Blakläder is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Mascot is een Deens bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding en veiligheidsschoeisel. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzame en functionele producten die zijn ontworpen om werknemers in verschillende sectoren te beschermen en te voorzien van comfortabele kleding tijdens zware werkzaamheden. 

Helly Hansen is een bekend Noors merk dat gespecialiseerd is in technische en functionele werkkleding en buitensportuitrusting. Het bedrijf, opgericht in 1877, staat bekend om zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om werknemers te beschermen tegen de elementen. Helly Hansen staat vooral bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals het Helly Tech®-systeem, dat waterdichte en ademende eigenschappen biedt.  

Jobman Is een bekend Engels merk dat zich specialiseert in bedrijfskleding. Met een breed assortiment waaronder, werkbroeken, werkjassen, overalls, T-shirts, polo’s en accessoires zoals kniekussens en riemen. Het merk richt zich op het leveren van functionele en duurzame kleding die geschikt is voor verschillende beroepen en industrieën.  

Projob levert werkkleding voor verschillende branches, waaronder de bouw, industrie, transport, horeca en meer. Het assortiment omvat kledingstukken zoals werkbroeken, werkjassen, overalls, polo’s, en andere items die zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. 

Snickers Workwear biedt een uitgebreid assortiment werkkleding voor verschillende beroepen en industrieën. Dit omvat werkbroeken, werkjassen, shirts, polo’s, fleece kleding, high visibility kleding, en accessoires zoals kniebeschermers, riemen en hoofdbescherming 

Welke branding en personalisatie mogelijkheden zijn er voor bedrijfskleding in de infra?

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding laten bedrukken in de Achterhoek of Liemers? Bedrijfskleding moet functioneel zijn en bijdragen aan een veilige uitvoering van het werk. Met bedrukte bedrijfskleding geef je jouw werknemers een professionele uitstraling en maak je van je werknemer een wandelende visitekaart.

De bedrijfskleding die wordt bedrukt wordt voorzien van een zogenaamde transfer. Dat is het logo of de slogan die jij graag op je bedrijfskleding wil. Deze transfer wordt aangebracht onder een hoge druk en een temperatuur van wel 130 tot 200 graden. Door met deze temperaturen te drukken wordt de optimale kwaliteit, slijtvastheid en wasbestendigheid gegarandeerd.  

Infrakleding borduren?

Bedrijfskleding borduren

Bedrijfskleding laten borduren dat kan ook, geborduurde bedrijfskleding kan jouw bedrijfskleding net wat extra’s geven. Representatieve kleding is zeer geschikt voor borduring. Hierbij kunnen er ook badges, patches en emblemen toegevoegd worden. Met borduring op representatieve kleding zorg je voor een professionele uitstraling naar de klant toe. 

Heb je slechts kleine aantallen bedrijfskleding nodig, die je graag wil voorzien van een bedrijfslogo? In veel gevallen is borduren financieel aantrekkelijker dan bedrijfskleding laten bedrukken.  

Hoe wordt bedrijfskleding in de infra onderhouden?

Onderhoud infrakleding

Bedrijfskleding onderhouden is van groot belang, daarom kun je als medewerker uit de infrasector je werkkleding laten onderhouden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de wasservice voor bedrijfskleding. Jouw bedrijfskleding laten wassen of reinigen, zodat je er altijd schoon bij loopt kan zonder dat je er enige omkijk naar hebt. Wij nemen het wassen, reinigen en het logistieke proces hiervan graag voor je uit handen.

Je kan kiezen voor reiniging van jouw kleding, inclusief logistiek beheer van het hele proces door middel van barcodesystemen. Het logistiek proces van de wasservice, kan door een kastvaksysteem verder uitgebreid worden.

Hierbij kun je extra managementinformatie krijgen over het gebruik van de bedrijfskleding en over de kledinguitgifte.

Het hele wasproces kun je uitbesteden, kies dan voor het all-in serviceconcept. Hierbij wordt de initiële investering in textiel van je overgenomen. Naast het wassen en reinigen van de bedrijfskleding, wordt de kleding geïnspecteerd, onderhouden en waar nodig vroegtijdig vervangen.

Het vermaken van bedrijfskleding bestaat uit het inkorten of verlengen van mouwen en broekspijpen. Daarnaast kunnen wij essentiële onderdelen toevoegen aan de bedrijfskleding, zoals striping, badgehouders of BHV-signaleringen.

Hoe wordt bedrijfskleding in de infra onderhouden?

Infrakleding recyclen

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, daarom hebben wij ons recycle project opgezet. Wij plaatsen een container op een locatie die voor jouw bedrijf het beste is. Je krijgt een gepersonaliseerde container met jouw logo erop. Zodra de bedrijfskleding is versleten en toe is aan vervanging gooi je de oude bedrijfskleding in de container. Wij halen de volle container op en vervangen hem dan door een nieuwe container.

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd, geselecteerd op wat nog wel of wat niet meer gebruikt kan worden en nadat de logo’s van de kleding zijn gehaald wordt de kleding vertrouwelijk vernietigd.

Oude veiligheidsschoenen kunt u ook bij ons laten recyclen, we plaatsen in dat geval een box waarin je oude veiligheidsschoenen kan gooien als ze versleten zijn. Bij een volle box komen wij die net zoals de container ophalen. Vervolgens worden de schoenen gedemonteerd en hierna worden de materialen gesorteerd. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden apart gelegd daarna worden deze vervolgens verwerkt in nieuwe producten, bijvoorbeeld in nieuwe werk- en veiligheidsschoenen.

Duurzaamheid, transparantie en service is voor ons belangrijk. Dus heb je een vraag over de wijze waarop wij oude kleding en schoenen laten recyclen? Wacht dan niet langer. Wij komen graag bij je op bezoek om hier meer over te vertellen.

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Van Halteren Installatie
Van Halteren Installatie
Lees verder
"Onze ervaring met RS-bedrijfskleding is positief. Snelle leveringen, goede service en zeer meedenkend op allerlei zaken. Het is ook niet alleen kleding die ze leveren maar ook o.a. schoenen, handschoen, knielappen enz. Het assortiment is dus erg veelzijdig."
Multi Ratio
Multi Ratio
Lees verder
Multi ratio ervaart de samenwerking met RS Bedrijfskleding als zeer prettig. Prettige communicatie, kwalitatief goede producten en de gemaakte afspraken worden netjes nagekomen.
De vrienden van Beton
De vrienden van Beton
Lees verder
“Sinds enige tijd is RS Bedrijfskleding onze leverancier voor onze werkkleding. De loyaliteit spat er vanaf bij de medewerkers, waardoor zij op een ieder gewenst moment meedenkt in oplossing. Voor ons de ideale partner als het gaat om flexibiliteit in combinatie met prijs en kwaliteitsverhouding!”
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Bouwbedrijf H.W. Joosten
Lees verder
Wij van bouwbedrijf H.W. Joosten hebben gekozen voor een samenwerking met RS-bedrijfskleding, omdat het team van RS-bedrijfskleding bestaat uit gedreven mensen die graag persoonlijk contact behartigen. De snelle service en doelgerichte aanpak ervaren wij als zeer prettig.
Vorige
Volgende

Werkkleding infra bestellen?

Neem contact op

Wil je persoonlijk advies ontvangen over bedrijfskleding voor de Infra? Neem dan contact op met de bedrijfskleding specialist van de Achterhoek en Liemers. Wij vertellen je er graag meer over en wij helpen je, om de juiste keuzes te maken op het gebied van veilig werken.